donderdag 23 december 2010

Wovel

Het blijft maar sneeuwen. Intussen heb ik al heel wat m3 weggeruimd bij ons voor de deur en ook de stoep om ons huis. In Duitsland ben je bij wet verplicht om je stoep sneeuwvrij te houden van 7:00 tot 19:00. Nou wonen wij aan een woonerf, maar toch, als iemand voor je deur zijn been breekt, ben je aansprakelijk. Wij hebben een hoekhuis en dus moeten we 50 m stoep sneeuwvrij houden. Christiaan heeft een paar dagen geleden in het www gespeurd en vond deze Wovel. Eigenlijk wilden we een machine die de sneeuw wegblaast, maar we hebben er geen gevonden. Ze zijn te groot of te duur.


 Vóór Kerstmis zou hij wel niet meer geleverd kunnen worden, maar we hebben geluk: vanavond om 16:30 werd een groot pak bezorgd. De laatste sneeuwbui was net voorbij en dus konden we ons nieuwe speelgoed meteen uitproberen:
Hopsa, gooien maar
We zijn echt enthousiast. Hij doet wat je op het filmpje kunt ziet. Natuurlijk moeten er nu weer andere spieren wennen, maar het ruimen op zich is enorm lichter met deze schuiver. De sneeuw was zwaar, omdat de temperatuur tegen dooien zit.

Groetjes van Marie-Thérèse

1 opmerking:

Shirley zei

Ooh wat benijd ik jullie! Kan je de link geven waar je hem heb besteld, of is dat die je te zien krijgt onder het blauwe wovel?