zaterdag 31 augustus 2013

Frustratie nà het concert

Als je tijdens het Festival Oude Muziek een kaartje koopt voor een concert in Vredenburg Leidse Rijn, krijg je de busreis vanaf het CS en terug er gratis bij.

Vorig jaar hebben wij daar ook al gebruik van gemaakt en toen waren we na afloop van het concert in no-time met de bus terug op het station.

Dit jaar liep alles een beetje anders: de prijs voor het zitten op de tweede rij is, dat je als het concert afgelopen is erg lang moet wachten tot je achter aan de enorme stroom publiek het gebouw uit kunt.
Toen wij bij de bushalte kwamen troffen we dit aan:

De foto nam ik pas toen de wachttijd voor de eerstvolgende bus nog maar 11 minuten was.
Toen hadden we er al 5 minuten wachten opzitten.
Ook taxi's waren in geen velden of wegen te bekennen.

Uiteindelijk moesten we de eerstkomende bus zonder ons laten wegrijden, want we kwamen er niet in. De volgende bus was gelukkig een extra lange en die namen ons met de rest van de laatste passagiers mee. Om ons heen hoorden we, dat mensen nog wel graag de trein naar huis wilden halen vanavond. 
Wij hoefden gelukkig alleen nog maar een wandelingetje van een kwartiertje door de bruisende binnenstad van Utrecht naar ons appartementje.

Belachelijk geregeld allemaal!!
Gelukkig is voor volgend jaar Muziekcentrum Vredenburg weer klaar en heeft Festival Oude Muziek al aangekondigd, dat er dan vijf zalen beschikbaar zijn voor het festival.

En hier twee mensen positief ingesteld, wachtend op de bus naar het centraal station:


Groetjes van Marie-Thérèse

Geen opmerkingen: