maandag 9 september 2013

Hever Castle in Kent-UK

We hebben vandaag een bezoekje gebracht aan kasteel en tuin in Hever.
Today we visited Hever Castle and garden.

Dit is het "huis" waar Anna Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII, opgroeide. En de vierde vrouw, Anna van Cleef, woonde er nadat Hendrik van haar was gescheiden.
Ann Boleyn, Henry VIIIs second wife, spent her childhood here and Ann of Cleve lived here after Henry divorced her.

In 1905 is het huis met alles gekocht door een meneer Waldorf Astor. Hij heeft van het kasteeltje een bewoonbaar huis gemaakt.
The house and everything was bought by a mr. Waldorf Astor in 1905. He redecorated the house and modernized it with running water and electricity.

Voor ons bezoekers zijn er dus twee werelden te zien: Anna Boleyn en Hendrik VIII (16e eeuw) en 20 eeuwse binnenhuisarchitectuur van een rijke familie.
As a visitor you get to see both the world of Ann Boleyn/Henry VIII and a 20th century rich family.


De tuinen rond het kasteel zijn fantastisch mooi, zelfs als het in bakken regent zoals vandaag. We troffen de kleuren en bloeifase van de nazomer. Het groen van de bomen is nog net niet aan het verkleuren. En aan de gazons is duidelijk te zien, dat ook Kent deze zomer weinig regen heeft gehad.
The gardens to the castle are beautiful, even if the rain is pouring down like today. We got to see the colours and blooms of late-summer. The green of the trees are not yet turning into yellows and reds of fall. And Kent did not get much rain this summer as you can see on the lawns.

In de rozentuin heb ik nog een paar prachtige exemplaren kunnen vastleggen. Mèt regendruppels. Zijn ze niet mooi?

In de loggia zou later in de middag een trouwerij zijn en dan gesloten voor publiek. Ze waren bezig met alles klaar te maken voor bruid en bruidegom met hun gevolg. Volgens nederlands bijgeloof geld: als het regent op je trouwdag zullen er vele tranen vloeien in je huwelijk.
Later this afternoon the loggia would be closed for public, because of a wedding ceremony. So there was a lot of activity going on to prepare everything for the wedding.
According to dutch superstition there will be many tears spilled during your mariage if it rains on your wedding day.

Ik heb zoveel medelijden met het bruidspaar en degene die dit hier allemaal moet betalen, want het zag er niet goed voor ze uit vanmiddag.
So I feel very sorry for todays couple and for her/him who pays for all this.

Wij hadden ook van die mooie witte lelies op onze trouwdag. Maar niet zo'n mooi bloemenarrangement.


Groetjes van Marie-Thérèse


1 opmerking:

Ingrid zei

Prachtige plek om te zijn. Jaren geleden hebben wij ook Hever castle bezocht. En de tuin... zo mooi.. veel plezier daar!